tisdag 27 februari 2018

3 anledningar till varför räntan (ofta) är dyrare på snabblån jämfört andra lån

Varför är räntan dyrare på snabblån? [3 vanliga anledningar]



Ockerräntor eller skäliga räntor? Vi tittar närmare på varför snabblån ofta har högre räntor jämfört med andra lån. (Samt ger vår regering en liten känga för sina ockerräntor.)

1. Snabblån är lån med högre risk

Snabblån är lån med en lite högre riskprofil jämfört med de flesta andra lånetyper. Speciellt om man jämför med lån med säkerhet, såsom billån och bolån.

Det är ett faktum att kreditföretagen som erbjuder snabblån ställer betydligt mindre krav på lånetagarens inkomstnivå och betalningshistorik än de flesta banker.

På så vis är det sant att denna typ av lån främst blir en angelägenhet för konsumenter som inte kan få lån någon annanstans.

En pionjär för individuella kreditbedömningar?

Exempelvis var branschen för snabblån först med att bevilja lån trots betalningsanmärkningar. Numera går det även att ta både bolån och privatlån om du har betalningsanmärkningar.
Men för så där tio, femton år sen var det inte så. Då var det nästan omöjligt att få låna pengar om du hade en betalningsanmärkning.

Varför? För att bankerna på den tiden ansåg att risken var alldeles för stor att låna ut pengar till individer med anmärkningar.

Idag visar ju statistiken att de flesta individer med betalningsanmärkningar kan sköta nya lån. Och att en individuell kreditbedömning är betydligt bättre än att bara rakt av rata alla ansökningar behäftade med betalningsanmärkningar.

Det ska också nämnas att svenskarnas betalningsförmåga är relativt stark. Trots att branschen för snabblån aldrig varit större, så visar färsk statistik att svenskarnas skuldsättning minskar hos Kronofogden:
"Under andra kvartalet 2017 registrerades totalt 364 000 nya betalningsanmärkningar i Sverige. Det är en minskning med 68 000 och motsvarar 17 procent färre jämfört med andra kvartalet 2015. "
Källa: Lindorff.se Länk

Räntan kompenserar risken

Som nämnt brukas snabblån ofta av en konsumentgrupp som har svårt att få lån någon annanstans. Såsom studenter och låginkomsttagare.

Den högre räntan är ju på så vis en direkt kompensation av den högre lånerisken. För så funkar det. Om risken att få lånet återbetalt är högre, så kommer den enskilda räntan att vara högre.

Detta är en logik som gäller för alla typer av lån och krediter.

Nej, alla snabblån har inte lika hög ränta

Därmed inte sagt att alla snabblån har hög ränta. Det finns ju till och med räntefria snabblån - även om dessa lån är tingade med specifika krav.

En viktig poäng är att om du har behov av ett litet och snabbt lån, så ska du alltid lägga tid på att jämföra olika kreditföretag. Det kan spara dig hundralappar, ja till och med tusenlappar, i lägre räntekostnader.

Det är lägre krav på kreditvärdighet när du tar snabblån

2. Lägre krav på kreditvärdighet

Snabblån är ofta lån till små summor. Branschens egna statistik visar att de vanligaste lånesummorna snittar på någonstans mellan 1000-3000 kr.

Naturligtvis påverkar de låga lånesummorna vilka krav som ställs på den som lånar.
Det är inte så svårt att förstå. För min egen del skulle jag inte ha några problem att låna ut 1000 kr till vem som helst av mina vänner. Men om någon av dem ville låna 100 000 kr (som inte är en ovanlig summa för privatlån) ja, då skulle jag nog behöva göra lite mer noggranna "efterforskningar".

På samma vis funkar det med snabblån. Allt annat lika så är kraven på låntagaren betydligt mindre hos snabblåneföretagen, just för att lånesummorna är lägre.

Men med lägre kreditvärdighet så kommer också...ja, just det - högre risker. Vilket med samma logik som vi tidigare diskuteras kompenserar med högre räntenivåer.


3. Snabblån har hög effektiv ränta på grund av korta amorteringstider.

Det är inte ovanligt med "stridsrubriker" i media om snabblånens höga effektiva räntor. Men det journalisterna alltid utesluter i sina artiklar är hur man räknar ut den effektiva räntan.
För det första står det i konsumentkreditlagen att den effektiva räntan på ett lån alltid ska anges under tidsperspektivet av ett år.

Det spelar alltså ingen roll om lånet löper på 30 dagar eller 12 år. Procenten på den effektiva räntan ska alltid anges för samma tidsperspektiv, och enligt samma matematiska formel.
"2 § Den effektiva räntan enligt konsumentkreditlagen (2010:1846) ska beräknas i enlighet med den matematiska formel som anges i del I av bilaga I till Europaparlamentets och rådets direktiv 2008/48/EG av den 23 april 2008 om konsumentkreditavtal och om upphävande av rådets direktiv 87/102/EG. Förordning (2016:1039)."
Källa: Riksdagen.se Länk
För det andra så har nästan samtliga snabblån väldigt korta amorteringstider. Vanligast är 30 - 90 dagar. Det innebär att när man räknar ut den effektiva räntan på ett år så får lån som i aboluta tal kostar några hundralappar extremt hög effektiv ränta.

Exempel på uträkning av effektiv ränta

Låt oss ta ett exempel. Du lånar 1000 kr som ska återbetalas inom 30 dagar. Kostnaden för lånet är 200 kr. Med andra ord: dag 1 så lånar du 1000 kr. Dag 31 så återbetalar du 1200 kr.
Den effektiva räntan för detta lån blir då 819%.
Det låter galet mycket. 819%! Samtidigt är 200 kr....ja, 200 kr.
Så procenten berättar inte alltid hela historien. Men det gör å andra sidan inte nyhetsartiklarna om "smslån" heller.

Dubbelmoralen: Det är som ok för staten är "ockerräntor" för företagen

För att ytterligare förtydliga det luriga med att räkna ut effektiv ränta på detta sätt så låt oss titta lite närmare på statens egna dröjsmålsräntor för CSN-lån eller för trängselskatt.

Numera tar ju CSN ut en påminnelseavgift på 450 kr för obetalda fakturor och Transportstyrelsen 500 kr i påminnelseavgift för de som inte betalade trängselskatten i tid.

9089% i effektiv ränta

Låt säg att du missar att återbetala din CSN-skuld på 1000 kr. Nästa månad kommer påminnelsen från CSN på 1000 kr + 450 kr i påminnelseavgift.

Det innebär att statens påminnelseavgift landar på en effektiv årsränta om 9089%. Här kan vi alltså på allvar tala om ockerräntor på flera tusen procent.

Huruvida dessa exempel är förenliga är upp till dig själv att avgöra.

Men det kan vara bra att påminna om att samma regering som nu lagt in förslag på räntetak för snabblån, inte verkar lika angelägna att sänka sina egna skyhöga räntekostnader.
Möjligen för att de drar in massor av pengar på dessa avgifter:
"En majoritet av kostnaden för CSN finansiseras av avgifter. Av de ungefär 800 miljoner kronor myndigheten kostar årligen utgör anslag bara 350 miljoner kronor. Resten är avgifter. [...] 1,5 miljoner påminnelsefakturor skickas ut årligen från CSN. Bara i januari i år skickades 135 000 påminnelsefakturor ut. En central del av CSN:s finansiering bygger alltså på att folk inte betalar i tid."
Källa: politism.se | Länk
Poängen med detta inlägg var att ge lite perspektiv på alla negativa skriverier om snabblån. Allmänt så välkomnar vi lägre räntor, och det är sant att vissa snabblåneföretag tar ut omotiverat höga kostnader.

Men det går inte att dra alla över en kam.

Se även:

Läs originalinlägg här: 3 anledningar till varför räntan (ofta) är dyrare på snabblån jämfört andra lån

fredag 23 februari 2018

3 Trender för Kreditkort under 2018 (om cash-back, rabatter & nischade kort)


Här tittar vi lite närmare på vilka trender för 2018 som vi hittills kunnat skönja för kreditkort och bankkort.

1. Minskad Bonus och Cashback

Detta är en tråkig trend som vi gärna ser mycket mindre av de kommande åren. Inte minst eftersom cash-back och bonus är två av de viktigaste argumenten att teckna ett kreditkort (näst själva krediten).
Senast var det Preem och Shellkortet som minskade sin bonus från 1% till 0,5%. Samtidigt som Entercard bara några veckor senare tog bort Re:membercard More från den synliga delen av hemsidan lät meddela att det inte längre var möjligt att ansöka om detta kreditkort.

Vilket är synd. Re:membercard More har länge varit en favorit med en generös cash-back på 1%, oavsett vad eller var du handlar.

Oklart om Re:member More återkommer

Det ska nämnas att vi fortfarande inte vet om Re:member More kommer försvinna helt. Eller återuppstå i en uppdaterad form. Givetvis hoppas vi på det sistnämnda. Men inget tyder på det nu.

PS! Det finns fortfarande flera kreditkort som ger en generös cash-back. Ett bra exempel är Everyday Mastercard som ger upp till 1% riktiga pengar tillbaka på dina köp med kortet. Det var avgörande när vi utnämnde kortet till Årets bästa matkort 2018. Du kan läsa mer om Everyday Mastercard på denna sida DS!

2. Fler direktrabatter & förmånsprogram

Detta är däremot en rolig trend som vi gärna ser mer av! Med direktrabatter menar vi rabatter som du inte behöver ansöka om (eller ange någon speciell rabattkod). Denna rabatt får du per automatik när du använder ditt kreditkort.

Senast tillskotten till denna form av rabatter är förmånsprogrammet Remember Reward. Du kan läsa mer om innebörden av Remember Reward i det här inlägget.

3. Fler nischade Kreditkort

En annan tendens verkar vara kreditkort som fyller ett mycket specifikt behov. Vi kallar det för "nischade" kreditkort eftersom de erbjuder förmåner inom ett väldigt smalt område. En talande nyhet är att Uber numera har ett eget kreditkort:
"Taxitjänsten Uber lanserar i ett något oväntat drag nu ett kreditkort. Detta i samarbete med Visa och banken Barclays. Kortet är exklusivt framtaget för den amerikanska marknaden och kommer att göras tillgängligt den 2 november. Den som vill ha ett Uber-kreditkort får ansöka med hjälp av Uber-appen. Kortet ska inte ha någon årsavgift och ska komma med ”mängder av förmåner” för Ubers kunder"

Källa: Omni.se | Länk
Ett annat, lite äldre exempel, är Nowo Mastercard som bygger på ett smart "mikrosparande" till pensionen:
"Idén med Nowo Mastercard grundar sig i en app som du får tillgång till när du tecknat kreditkortet. I appen kan du ange hur många procent av dina köp med kortet som ska gå till pensionssparande. Du kan välja att spara mellan 0-10% och du kan justera procenten när du vill. På så vis är det här ett sparande som ”går under radarn”. Ungefär som ett slags dricks till dig själv när du handlar. Eller som någon uttryckte det: en ”egenmoms” på shopping som kommer dig själv tillgodo."

Källa: Nowo Kreditkort | Länk
Säkert kommer tekniken med appar och andra smarta digitala lösningar att förändra hur vi använder kreditkort framöver. Idag finns det nästan en app för varje litet problem. Därför känns det sannolikt att kreditkorten kommer följa samma utveckling.

Se även:

Ursprungligen publicerad här

måndag 19 februari 2018

Regeringen lägger förslag på räntetak för snabblån

Regeringen vill ha maxränta på snabblån - lagändring på gång

Snabblån är en omdiskuterad låneform. Kritiker menar att lånen ofta riktas till konsumenter som har har dåliga lånemöjligheter och därför tvingas acceptera höga räntor. Det vill regeringen nu påverka genom att sätta ett räntetak på snabblån.

Tanken med förslaget är att färre personer ska fastna i skuldfällor på grund av höga räntekostnader. Räntan på snabblån är ju i vanliga fall betydligt mer tilltagna jämfört med vanliga privatlån. Men storleken på snabblån varierar också kraftigt beroende på vilket kreditföretag du väljer.

Om du exempelvis vill låna 1000 kr, visar våra jämförelser att kostnaden kan landa på mellan 0 kr upp till 477 kr. Det är en kraftigt varierande ränteprocent för samma lånesumma.

Det är därför det är så viktigt att jämföra snabblån.

Maximalt 40% i ränta (över styrränta)

Konkret innebär regeringspropositionen att räntan som snabblåneföretagen sätter maximalt får vara 40% högre än Riksbankens styrränta. Så här står det i informationen på regeringen.se:

"I propositionen föreslår regeringen därför att kredit- och dröjsmålsräntor för högkostnadskrediter maximalt får vara 40 procentenheter högre än referensräntan (för närvarande -0,5 procent). För en högkostnadskredit ska kostnaderna, till exempel räntor, avgifter och inkassokostnader, aldrig få överstiga det lånade beloppet. Vid ett lån på 1 000 kr ska man som konsument alltså inte behöva betala mer än totalt 2 000 kr."

Källa: Länk

förslag på räntetak vid smslån och snabblån

Ett bra initiativ?

Att förhindra skuldfällor är naturligtvis något bra. Samtidigt kan regleringar leda till att färre kreditföretag har råd att bedriva sin verksamhet. Vilket i sin tur kan leda till sämre konkurrens. Något som knappast kommer förbättra konsumentens ställning på marknaden.

För oavsett vad man tycker om snabblån som företeelse finns det uppenbart en behov av detta slags låneform. Och frågan är vad som händer med den konsumentgrupp som enligt regeringen "inte har några andra lånemöjligheter".

Upplysning och jämförelser viktigt

Behovet av att låna pengar försvinner ju knappast för att regeringen reglerar marknaden. Och det gynnar ingen - förutom ett fåtal företag - om konkurrenterna blir färre.

Vi vill därför även peka på exemplet med 1000 kr. Understryka att ränta och utgifter kan variera väldigt mycket beroende på vilket kreditföretag du väljer. Och att upplysning och jämförelser har en viktigt del i att sänka konsumentens kostnader, även för snabblån.

Förslaget föreslås träda i kraft den den första september 2018.

Se även:

Ursprungligen publicerad här: Regeringen lägger förslag på räntetak för snabblån

onsdag 14 februari 2018

Entercard lanserar Remember Reward i Sverige

Få rabatt i över 200 e-butiker med ditt Re:membercard

Nu lanserar kortutgivaren Entercard förmånsprogrammet Re:ember Reward som ger innehavaren direktrabatter i över 200 nätbutiker. Programmet gäller för kreditkorten Re:membercard och Re:membercard Flex.

Att erbjuda rabatter via kreditkortet verkar vara en växande trend bland kortföretagen. Vi har tidigare skrivit om bland annat Marginalen Banks förmånsprogram. Men också om Ikano Banks rabattkalender, som via kreditkortet Ikano Bank VISA erbjuder en branschrabatt som dras automatiskt.

(Du kan läsa vårt omdöme av Ikano Bank VISA på denna sidan).

Men nu är det alltså Entercard som lanserar Re:member Reward. Ett förmånsprogram för alla med Re:membercard Kreditkort och Re:membercard Flex.

Så här säger Freddy Syversen, CEO på Entercard Group, om förmånsprogrammet:

"Vi vill erbjuda våra kunder tjänster som är enkla att använda och som ger dem mervärde. Därför är re:member reward-programmet perfekt. re:member reward ger våra kunder tillgång till många spännande nätbutiker, och vi hoppas att det kommer att mottas väl och användas flitigt av våra kunder"
Källa: Entercard.se | Länk

Inte för dig med Re:membercard More

Har du redan kreditkortet Re:member More så kommer du inte få tillgång till Reward-programmet. Entercard har av någon anledning (som vi inte känner till) valt att prioritera bort populära More-kortet i det här sammanhanget.

Möjligen kommer More-kortet att fasas ut över tid. Klart är i alla fall att Entercard osynliggjort kortet på hemsidan. Och inte nämnt det i sammanhanget med Reward.

Lovande rabatter inom flera olika shopping-kategorier

De konkreta rabatterna och förmånerna sig riktigt lovande ut. Här följer ett par exempel:

  • Rabatt på Hotels.com: 10%
  • Rabatt på Adlibris: 8%
  • Rabatt på AliExpress: 6.5%
  • Rabatt på Apoteket.se: 10%
  • Rabatt på Lekmer: 6%
  • Rabatt på Lensway: 10%
  • Rabatt på Lyko: 8%
  • Rabatt på Stayhard: 10%
  • Rabatt på Åhlens: 8%

Källa: | Länk

Så funkar rabatten (och glöm inte cookies!)

Den stora fördelen med ett rabattprogram kopplat till ditt kreditkort är enkelheten. Att du får rabatten när du handlar med ditt kort. Det enda du behöver göra för att aktivera Remember Reward är att

1) Logga in och välja butik
2) Betala med antingen Re:membercard Kreditkort eller Re:membercard Flex.

Därefter så dras rabatten automatiskt på din nästa kreditkortsfaktura. Vanligtvis tar det bara ett par dagar innan din rabatt blir registrerad.

En viktig sak att tänka på är att du inte har cookies avstängda när du handlar. Tekniken som spårar ditt köp, och ser till så att du får rätt rabatt, bygger nämligen på cookies.

Du kan läsa mer om de olika stegen i Rewardprogrammet på den här sidan.

Se även:

Se fullständiga inlägget här: Entercard lanserar Remember Reward i Sverige

lördag 10 februari 2018

Kreditkortet som ger 9 miljoner till Rosa Bandet

Supreme Card Woman samlar in mångmiljonbelopp till Cancerforskning

Sedan 2007 skänker kreditkortet Supreme Card Woman 1 krona till Rosa Bandet för varje köp som genomförs. Hittills har kortet samlat in 9 miljoner kronor.

Så här säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare för Cancerfonden, om insamlingen:

Vi är stolta och tacksamma att Resurs Bank varit partner till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj sedan 2007. Deras engagemang är viktigt och bidrar till Cancerfondens vision att besegra cancer.
Källa: | Länk

Rosa Bandet ger till forskning och sprider kunskap

Rosa Bandet är en del av Cancerfonden, och har genom åren åren blivit välkända symbol för kampen mot bröstcancer.

Syftet med Rosa Bandet är att finansiera forskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer, och bedriva påverkansarbete.
(Källa: https://www.cancerfonden.se/rosabandet)

Med Supreme Card Woman ger du utan att det kostar något extra

Rosa Bandet har flera företagssponsorer, bland annat ICA, Lindex, Skandiabanken - och Resurs Bank.

Det är Resurs Bank som står bakom kreditkortet Supreme Card Woman. Det fina med det här kreditkortet är innehavaren skänker en krona till Rosa Bandet vid varje köp. Men att det är Resurs Bank som står för välgörenheten.

Du som använder kreditkortet betalar alltså inget extra för att skänka pengar.

Dessutom får du flera andra förmåner via kreditkortet. Såsom bonuspoäng på allt du handlar, rabatt på drivmedel, extra reseförsäkringar mm

Vårt omdöme av kortet

Så här sammanfattade vi omdömet av Supreme Card Woman:

Bättre shopping, hög sparränta och pengar till välgörenhet

Supreme Card Woman är ett mångsidigt kreditkort laddat med massvis med användbara förmåner. Samtidigt som det hjälper till att bidra med resurser till en gott ändamål.

Plus för ett enkelt poängsystem, att shoppen har ett varierande utbud, den generösa sparräntan, drivmedelsrabatten och reseförsäkringen. Men framförallt för bidraget till Rosa Bandet.

Källa: | Länk

Se även:

Först publicerad här: Kreditkortet som ger 9 miljoner till Rosa Bandet

onsdag 7 februari 2018

3 bra böcker för att komma igång med ditt sparande

3 Boktips för att spara mer pengar (och få råd med dina drömmar)

Har du svårt att komma igång och spara pengar? Här får du tips på tre bra böcker som kan motivera och inspirera.

1. Hjärnkoll på pengarna: få råd med dina drömmar

Det här är en utmärkt bok för dig som framförallt kämpar med att komma ur startgroparna. Du som vet om att du borde spara mer. Men aldrig riktigt kan komma till skott. (Det är mao inte en bok för dig som vill ha specifika "investeringstips")
I tjugotvå välskrivna - och lagom långa - kapital går kognitionsvetaren Elin Helander igenom varför många har så svårt att spara pengar. Men också vad det går att göra åt det.
I boken pekar Elin ut vanliga tankefällor. Visar varför avståndet mellan vad vi vill göra och vad vi verkligen gör kvarstår.

Hjärnkoll på pengarna - en bok av Elin Helander om att komma igång och spara pengar

Vi vill ha snabba belöningar

Ett intressant kapital, där jag kan känna igen mycket av mitt eget beteende, handlar om prokrastinering. Varför vi så ofta skjuter upp sånt som är jobbigt och hellre väljer invanda, enkla lösningar.
En av orsakerna är att våra hjärnor är programmerade att söka efter snabba belöningar.
Vilket förklarar varför det känns enklare att spontanshoppa på kreditkortet, än att lägga in de där tusenlapparna på sparkontot, som vi vet att vi borde.
Överhuvudtaget är "Hjärnkoll på pengarna: få råd med dina drömmar" utmärkt läsning för dig som vill ladda mental kraft att spara pengar - och sen verkligen göra det!
Elins bok finns att köpa här på Bokus och här på Adlibris.


2. Gör ditt barn rikt – från veckopeng till förmögenhet

Denna bok är skriven av Charlie Söderberg, bla känd från tv-programmen Lyxfällan, Plus och Tonårsbossen och Jan Bolmeson som driver Sveriges populäraste ekonomiblogg RikaTillsammans.se.
Vid en första anblick kanske du tror att den här boken handlar om lägga undan så mycket pengar du bara kan åt dina barn. Och sedan, när de blir 18 år, säga "här är dina pengar, varsågod, gör vad du vill med dem!".
Men det är djupt felaktigt. I mycket högre grad handlar den här boken om att fostra dina barn i ekonomi. Att lära dem om pengarnas egentliga värde och få ett sunt förhållande till sin privatekonomi.
Gör ditt barn rikt recension och omdömeEn viktig poäng i boken är att dina sparambitioner både kan hjälpa och stjälpa dina barn. Det beror på hur du uppfostrat dem att hantera pengar.
I kapital tre tar författarna exempelvis upp veckopengen som ett utmärkt sätt att lära barnen hantera pengar. Här får du exempelvis tips om när du ska ge veckopeng, hur mycket du kan ge och under vilka premisser du ska göra det.

Tiden talar för småsparare

Personligen är jag väldigt förtjust i kapitel 6, 7 och 8, där författarna slår hål på flera seglivade myter om sparande. Här får flera konventionella auktoriteter sig en släng av sleven. Inte minst bankerna.
Men framförallt visar författarna hur du ska agera för att bygga upp en smart sparande på lång sikt. Till dig själv eller dina barn.
Finns det en sak jag tar med mig från denna bok, så är det just detta: att tiden är på småspararens sida.

Andra punkter som författarna tar upp i dessa kapital inkluderar:
  • Viktigaste faktorn för att investera pengar med låg risk
  • Varför passivt sparande är en smart sparform
  • Avgifterna betydelse för sparande
  • Varför man inte ska lägga alla ägg i samma korg
  • Varför det kan löna sig att vara lat och medelmåttig
Den här boken rekommenderar jag till alla som vill lära mer om privatekonomi. Du behöver med andra ord inte vara förälder för att uppskatta Bolmesons och Söderbergs råd. I "Gör ditt barn rikt" finns något att lära sig för alla som är intresserade av pengar och ekonomi.
"Gör ditt barn rikt – från veckopeng till förmögenhet" finns att köpa här på Adlibris och här på Bokus.

Världens 99 bästa investerare

Tredje boktipset blir också den mest personfokuserade. Titeln "Världens 99 bästa investerare" avslöjar ju vad det handlar om.
Världens 99 bästa investerare"Världens 99 bästa investerare" ger dig en inblick i hur världens smartaste och mest framgångsrika investerare tänker och agerar.
Boken är skriven av finansanalytikern Magnus Angenfelt och syftet är förstås att du själva ska kunna bli en bättre investerare, genom att lära dig av de bästa.
Förutom en massa kunskap om respektive investerares filosofi, bjuder boken också på berättelser och upplevelser från investerarnas privatliv.
På så vis lär du dig massor samtidigt som boken är ganska underhållande.
Det här är framförallt en bok för dig som redan investerar i aktier och fonder och vill få nya infallsvinklar. Eller bara inspiration. Den har också ett relativt högt underhållningsvärde som sagt. I alla fall i ekonomigenren.
Världens 99 bästa investerare finns att köpa här på Bokus.com och här på Adlibris.

Se även:

Först publicerad här: 3 bra böcker för att komma igång med ditt sparande

söndag 4 februari 2018

Resurs Bank ger ut två nya kreditkort för bättre flygbonus

Resurs Bank ger ut 2 nya kreditkort (med mer bonus till svenska flygresenärer)



Resurs Bank lanserar nu två nya kreditkort på den svenska marknaden. Det är i ett samarbete med Lufthansas Miles & More, Europas ledande flygbonusprogram, som banken ger ut Miles & More Mastarcard World och Miles & More Mastercard World Prime.

Framförallt är det här en intressant nyhet för svenska flygresenärer. Luftahansa Miles & More är idag Europas mest populära lojalitets-och bonusprogram för flygbolag med över 1,4 miljoner medlemmar.
Enligt diskussioner på välkända forumet för affärsresenärer Businessclass.se verkar detta vara en efterlängtad nyhet.

Som medlem i programmet kan du tjäna in flygbonus ("award miles") när du flyger med Lufthansa eller något av de andra 27 partnerbolagen i Star Alliance. I Star Alliance ingår bla SAS, Swiss Air, Austrian, Thai Airways - och flera andra stora flygbolag.
Så här står det i pressmeddelandet från Resurs Bank:
Pressmeddelande från Resurs Bank om Miles & More Kreditkort
Miles & More-programmet är lätt att använda och utökas ständigt med nya förmåner. Medlemmarna i Miles & More-programmet kan tjäna och lösa in award miles när de flyger med Lufthansa och övriga flygbolag i Star Alliance, eller hos de över 270 partners på marken som är anslutna till Miles & More. Genom att lansera Miles & More Mastercard i Sverige utvidgar Miles & More GmbH sin globala närvaro till totalt 24 länder.
Källa: | Länk

Mest kända för Supreme Card

Idag är Resurs Bank mest kända för kreditkorten under varumärket Supreme Card. Du kan exempelvis läsa mer om vårt omdöme av Supreme Card Gold här och och Supreme Card Woman här.

Givetvis kommer vi snarast att jämföra och recensera båda kreditkorten från Miles & More.
Tills dess kan vi bara konstatera att det är kul att Resurs Bank vill satsa på kreditkort som ger svenska resenärer bättre bonus. Och Miles & More ser riktigt lovande ut på den fronten.

Se även:

Läs originalinlägg här: Resurs Bank ger ut två nya kreditkort för bättre flygbonus

torsdag 1 februari 2018

Circle K samlar in mångmiljonbelopp till BRIS

Circle K och deras kunder samlar in nästan 11 miljoner för att stödja BRIS

2013 påbörjade Circle K projektet att samla in pengar till BRIS. Sedan dess har företaget och deras kunder fått ihop nästan elva miljoner kronor genom olika kampanjer.

Det var i en omröstningen av Circle K:s (dåvarande Statoil:s) egen personal som valet föll på att stödja BRIS. Idag är Circle K en av BRIS huvudsponsorer.

BRIS tar varje år emot ca 26 000 stödjande samtal från svenska barn (källa). En verksamhet som till stor del är beroende av givare och sponsorer:

"Årets tillskott innebär att Bris kuratorer kan ge stöd till barn och unga varje dag året runt via chatt, mejl, telefon och gruppstöd. Det betyder enormt mycket för barn som lever i utsatthet, säger Magnus Jägerskog, Generalsekreterare Bris."

Källa: | Länk

2 skrattande kids, BRIS-texten

Så här beskriver företaget själva sin kampanj:

"Årets kampanj startade den 7 december 2017 och avslutades den 3 januari 2018. För varje tvätt i något av Circle K:s premiumprogram gick 25 kronor till Bris. Nytt för i år var att fikat var med i kampanjen, för varje stor kaffe och bulle med Bris-oblat gick 5 kronor till Bris. Circle K och Bris har dessutom en pantinsamling, Brispanten, på alla stationer i hela Sverige. Där all pant går till Bris verksamhet året om."

Källa: | Länk

Vidareutveckla kreditkortet

En intressant tanke vore att även koppla Cirkle K:s kreditkort till att stödja BRIS. Ungefär på samma sätt som Supreme Card Woman stödjer Rosa Bandet. Eller som Nallekortet stödjer Barncancerfonden.

Man skulle också kunna tänka sig en bonusprocent på kreditkortet som kortinnehavaren frivilligt kunde donera till BRIS varje månad.

Oavsett applåderar vi Circle K:s fina initiativ och hoppas att pengarna kommer till väl nytta hos BRIS.

Se även:

Först publicerad här: Circle K samlar in mångmiljonbelopp till BRIS

Primal Capital - Omdöme, snabblån upp till 35 000 kr

Klassiska snabblån upp till 35 000 kr Primal Capital erbjuder snabblån till bra villkor Primal Capital är ett av få låneföretag i b...